Galuste dulci cu migdale si seminte de bostan

Printeaza

Galuste dulci cu migdale si seminte de bostan din: gris, zahăr pudră, făină de năut, praf de nucşoară, migdale,seminţe de bostan (decojite şi prăjite), fulgi de cocos.

Ingrediente:Galuste dulci cu migdale si seminte de bostan

  • 100 g gris
  • 750 g zahăr pudră
  • 900 g făină de năut
  • 1 linguriţă praf de nucşoară
  • 1 ceşcuţă migdale tăiate mărunt
  • 1 ceaşcă seminţe de bostan (decojite şi prăjite)
  • 6 linguri fulgi de cocos

Mod de preparare:

Se amestecă grisul cu făina de năut şi se cerne. Se rumenesc în unt topit, într-o tigaie cu fundul gros, la flacără mică. Când începe să-şi degajă aroma, se ia cratiţa de pe foc şi se amestecă bine, aproximativ zece minute.

Se adaugă seminţele prăjite de bostan şi migdalele, mărunţite, omogenizându-se bine, până la răcirea compfetă: Se adaugă zahărul şi nuca de cocos, amestecându-se bine.

Din compoziţid se fac mici găluşte, ce pot fi rostogolite şi prin nuci sau migdale, pisate bine.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. De incercat galustele astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.