Galuste din cartofi umplute cu ciuperci

Printeaza

Galuste din cartofi umplute cu ciuperci din: cartofi, faina, oua, gris, sare, ciuperci, grasime, chimen si faina.

Ingrediente:Galuste_din_cartofi_umplute_cu_ciuperci

  • 500 g cartofi fierti
  • 250 g faina integrala
  • 2 oua
  • 100 g gris
  • sare
  • 250 g ciuperci proaspete
  • 2 linguri grasime
  • chimen
  • faina pentru plansa de lucru

 

Mod de preparare:

Se curata cartofii, dupa ce s-au racit, se dau prin razatoare. Se adauga faina, ouale, grisul, laptele si sarea si se framanta un aluat moale. Se spala ciupercile si se taie. Se toaca marunt o ceapa.

Se incinge 1 lingura de ulei intr-o tigaie si se caleste ceapa. Se adauga ciupercile, chimenul, sarea si se fierbe inabusit pana cand se inmoaie. Se lasa sa se raceasca.

Se presara faina pe plansa. Se intinde aluatul si se taie felii. Se face cate o gaura in fiecare felie si se umple cu compozitia de ciuperci. Se obtin mici galuste rotunde.

Se pun galustele in apa sarata care a dat in clocot si se lasa 15 minute pe foc. Se amesteca. Se toaca ceapa ramasa si se caleste in uleiul ramas, apoi se lasa sa se raceasca si se pune pe galuste.

Galuste din cartofi umplute cu ciuperci

Galuste_din_cartofi_umplute_cu_ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.