Galuste de ricotta

Printeaza

Galuste de ricotta din: ricotta, parmezan, galbenus, nucsoara, gris, unt, salvie, seminte de pin, rucola, salata de ceapa rosie.

Ingrediente: Galuste de ricotta

  • 350g de ricotta
  • 25g de parmezan, ras plus extra pentru servit
  • 1 gălbenuş
  • nucşoară măcinată
  • 225g de griş
  • 50g de unt
  • 16 frunze mici de salvie
  • 1 lingură cu vârf seminţe de pin, prăjite
  • rucola şi salată de ceapă roşie, cu dressing balsamic, pentru servit

 

Mod de preparare:

Tapetează o strecurătoare cu o bucată de tifon şi aşaz-o deasupra unui bol. Pune în ea ricotta, strânge capetele materialului şi leagă-le cu un elastic. Lasă ricotta la scurs 4 ore.

Transferă brânza scursă într-un bol curat. Amestec-o cu parmezanul, gălbenuşul, nucşoară măcinată, apoi asezonează din abundenţă. Pune grişul într-un vas de copt sau un recipient mare de plastic.

Umezeşte-ţi mâinile, cufundă-le în griş şi, lucrând repede, pune 1 linguriţă cu vârf de amestec de ricotta în mâini şi modeleaz-o într-o formă rotundă. Pune sfera de brânză în vasul cu griş şi tăvăleşte-o pentru a se acoperi complet. Scoate-o din griş şi modeleaz-o din nou între palme pentru a crea o sferă fină, apoi tăvăleşte-o din nou prin griş. Continuă cu restul amestecului de ricotta.

Ar trebui să obţii cam 24 de găluşte. Odată modelate toate şi tăvălite prin griş, acoperă-le lejer cu hârtie de copt, pune vasul în frigider şi lasă-le cel puţin 12 ore, deşi 24 este preferabil – scopul este ca găluştele de ricotta să formeze o coajă subţire la suprafaţă.

Când urmează să le serveşti, dă în clocot o oală mare cu apă sărată. Dă focul mai mic şi pune în apă jumătate din galuste. Fierbe-le uşor 2-3 minute – sunt gata când încep să plutească la suprafaţă -, apoi scoate-le cu ajutorul unei spumiere şi transferă-le într-o strecurătoare. Repetă cu restul de galuste.

Topeşte la foc mic untul, într-o tigaie mică. Pune în ea frunzele de salvie, asigurându-te că nu se suprapun şi sotează-le până când devin crocante. Transferă-le pe o farfurie tapetată cu un şervet de hârtie.

Dacă untul a căpătat o culoare de nucă, îndepărtează-l de pe foc; dacă nu, continuă să-l fii pe foc până când capătă acea nuanţă. Imparte galustele în farfuriile încălzite, stropeşte-le cu unt topit, aşază deasupra frunzele de salvie şi seminţele de pin şi serveşte-le cu brânză rasă, piper negru şi o salată de rucola şi ceapă roşie.

Galuste de ricotta

Galuste de ricotta

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.