Galuste de pesmet cu sos de vin

Printeaza

Galuste de pesmet cu sos de vin din: ouas, zahar, pesmet, vin, ulei, scortisoara, sare.

Ingrediente:Galuste de pesmet cu sos de vin

  • 4 ouă
  • 4 linguri cu zahăr pudră
  • 4 linguri cu pesmet alb
  • 1 pahar cu vin alb
  • 1/2 pahar cu zahăr
  • 1 cană cu ulei
  • 1/2 linguriţă cu scorţişoară
  • sare

 

Mod de preparare:

Spălaţi ouăle, ştergeţi-le, spargeţi-le, separaţi gălbenuşurile, amestecaţi cu zaharul pudră, omogenizaţi amestecul, frecaţi crema cu o lingură de lemn.

Cerneţi pesmetul, încorporaţi în ploaie, săraţi şi adăugaţi albuşurile bătute spuma tare. Omogenizaţi.

Luaţi cu lingura din aluat, prăjiţi în ulei încins, scoateţi gogoşile pe şerveţele ca sa nu rămână îmbibate cu grăsime, aşezaţi-le într-un castron. Fierbeţi vinul cu zahar şi scorţişoară, turnaţi cald peste gogoşele.

Serviţi porţionat, cât sunt calde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.