Găluşte de paine cu ardei

Printeaza

Găluşte de paine cu ardei

Găluşte de paine cu ardei

Ingrediente:

  • jumătate de pîine albă
  • 600 ml apă
  • 200 g brînză de vaci
  • două ouă
  • o ceapă albă
  • doi ardei capia
  • 250 ml smîntînă
  • pastă de tomate
  • o jumătate de linguriţă de seminţe de chimen
  • sare, piper
  • pătrunjel
  • ulei de floarea-soarelui

Preparare:

Painea se taie în bucăţi mai mici, se pune într-un castron şi se toarnă deasupra apa călduţă. Se acoperă cu un capac şi se lasă la înmuiat 30 de minute.

Ardeii capia se curăţă de seminţe, se spală şi se taie cubuleţe.

Se încing două linguri de ulei într-o cratiţă, se adaugă ceapa, ardeii capia, se călesc cinci minute, se scot cu o spumieră şi se pun într-un castron.

Deasupra se pun pîinea stoarsă de apă, brînză de vaci, pătrunjelul tocat, sarea, piperul şi ouăle.

Se amestecă pînă rezultă un aluat omogen, se formează găluşte cu mainile udate în apă rece, se fierb în apă cu sare, se scot cu o spumieră şi se pun într-un castron.

Smîntînă se amestecă cu o lingură de pastă de tomate, seminţele de chimen pisate, sarea şi piperul.

Găluşte de pîine cu ardei

Găluşte de pîine cu ardei.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.