Galuste de orez cu prune

Printeaza

Galuste de orez cu prune din: orez, lapte de cocos, crema de cocos, apa, sare, prune uscate, zahar, ou, cocos, ulei.

Ingrediente:Galuste_de_orez_cu_prune

  • 250 g orez cu bob rotund (pentru risotto)
  • 200 ml lapte de cocos
  • 10 ml crema de cocos
  • 350 ml apa
  • 1 praf sare
  • 50 g prune uscate (fara samburi)
  • 50 g zahar
  • 1 ou
  • cocos razuit
  • ulei pentru prajit

 

Mod de preparare:

Se pune orezul într-o oală mică şi se adaugă laptele şi crema de cocos, apă şi sare; se dau în clocot, apoi se acoperă şi se lasă să mai fiarbă la foc moale cca 15-20 min. amestecând frecvent. Se pudrează prunele cu zahăr şi se zdrobesc cu furculiţa.

Se înglobează în orezul răcit un ou bătut. Se modelează găluşte din acest amestec şi se umplu cu prune; se tăvălesc prin cocos ras şi se prăjesc în ulei încins, până se rumenesc.

Galuste de orez cu prune

Galuste_de_orez_cu_prune

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.