Galuste de gris cu spanac

Printeaza

 

 

O reteta delicioasa de galuste de gris cu spanac, ceapa, cascaval, lapte, oua, smnatana, faina, ceapa verde, ulei si sare.

Ingrediente aluat: Galuste de gris cu spanac

  • 1 kg spanac
  • 1 ceapă
  • 200 ml lapte
  • 200 ml smântână
  • 100 g caşcaval
  • 2 linguriţe cu făină
  • 1 legătură de ceapă verde
  • ulei
  • sare

 

Ingrediente găluşte:

  • 2 ouă
  • 3 linguri cu ulei
  • 8 linguri cu griş
  • sare

Mod de preparare:

Căleşte ceapa, după care adaugă spanacul opărit în apă cu sare. Desfă făina în puţin lapte. Toarnă restul de lapte şi smântână. Presară caşcavalul şi pune amestecul peste spanacul călit.

Lasă pe foc câteva minute şi potriveşte gustul de sare. Bate ouăle cu uleiul şi sare. Adaugă grişul în ploaie, amestecând energic pentru a nu se forma cocoloaşe. Cu ajutorul unei linguri, pune găluştele în apă fierbinte. Lasă-le pe foc 10-15 minute, după care ser­veşte-le pe pat de spanac, sos de smântână şi ceapă verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.