Galuste de capsuni in sos de cacao

Printeaza

Galuste de capsuni in sos de cacao

Galuste de capsuni in sos de cacao din: cartofi, faina, ou, sare, capsuni, nt, pesmet, vanilie, zahar pudra, lapte, faina, zahar, scortisoara, cacao.

Ingrediente:

  • 600 g cartofi fierţi în coajă
  • 10 linguri făină
  • 1 ou
  • sare
  • 600 g căpşuni
  • 7 lin­guri unt
  • 5 linguri pesmet
  • vanilie
  • zahăr pudră

 

Ingrediente sos:

  • 400 ml lapte
  • 3 gălbenuşuri
  • 3 linguri făină
  • scorţişoară
  • 1 lin­guriţă zahăr
  • 1 linguriţă cacao

 

Mod de preparare:

Cureţi cartofii, îi pasezi cât sunt calzi, adaugi făina, un praf de sare, oul şi o linguriţă de unt. Frămânţi totul, întinzi o foaie pe o planşetă presărată cu făină, apoi o tai în pătrăţele de 6 x 6 cm şi în mijlocul fiecăruia aşezi câte o căpşună.

Formezi găluştele şi le fierbi în apă clocotită cu sare. Când se ridică la suprafaţa apei sunt gata. Le scoţi, le scurgi şi le dai prin pesmet prăjit în unt.

Pregăteşti apoi sosul. Amesteci gălbenuşurile cu zahărul, praful de cacao, scorţişoară, făina şi 100 ml lapte rece. încălzeşti laptele rămas, îl adaugi puţin câte puţin în compoziţia de gălbenuşuri apoi fierbi sosul pe baie de aburi amestecând mereu până se îngroaşă. îl dai deoparte, pui găluştele şi pudrezi cu zahăr pudră sau vanilat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.