Galuste de branza la cuptor

Printeaza

Galuste de branza la cuptor 

Ingrediente:Galuste de branza la cuptor

  • 250 g apă
  • 60 g unt sau untură
  • 150 g făină
  • 4 ouă
  • 2 linguri brânză
  • sare
  • piper

.Ingrediente sos: 1 lingură unt, 2 imguri făină, 2 ceşti lapte, 2 linguri brânză rasă, sare.

 

 

Mod de preparare:

Se pun într-o cratiţă la foc apa cu untul sau untură şi un vârf de cuţit de sare. Când dau în clocot se toarnă făina, toată odată, şi se amestecă bine până se desprinde aluatul de pe cratiţă.

Se dă la o parte, se mai amestecă puţin şi când s-a mai răcorit, se adaugă pe rând ouăle.

Compoziţia nu trebuie să fie prea moale. Se pune puţin piper şi brânză rasă.

Se pregăteşte o cratiţă cu apă clocotită şi sare, se ia cu linguriţa din compoziţie şi se dă drumul găluştelor în apă.

Se fierb la foc mic cam 20 de minute, să nu se sfârîme. Între timp se pregăteşte sosul. Se prăjeşte o lingură bună de făină într- o lingură de unt, se stinge cu lapte şi se face un sos potrivit de legat.

Se pune sare şi, după ce s-a mai răcorit, două linguri de brânză rasă.

Se aşază găluştele într-o formă cu puţin unt, se toarnă sosul deasupra, se presară brânză şi se dă la cuptor la foc potrivit, o jumătate de oră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.