Galuste cu struguri

Printeaza

Galuste cu struguri din: cartofi, gris, ou, faina, sare, struguri, pesmet, unt, ulei, zahar pudra.

Ingrediente:Galuste_cu_struguri

  • 1/2 kg cartofi curăţaţi şi fierţi
  • 3-4 linguri griş
  • 1 ou
  • 2 linguri făină
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • 1/2 kg struguri
  • 125 g pesmet
  • 60 g unt sau 60 ml ulei
  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Zdrobeşti cu furculiţa cartofii fierţi şi decojiţi. Ii amesteci împreună cu grişul, oul bătut cu sarea, apoi cu făina cernută, până obţii un aluat mai lipicios.

Intinzi aluatul în strat de circa 1 cm, pe planşeta presărată cu făină. Tai pătrăţele de aluat în care înveleşti boabe mari de struguri, în prealabil spălate şi scurse.

Pui găluştele la fiert în apă clocotită, uşor sărată. Când se ridică la suprafaţă, le scoţi cu spumiera pe un platou.

Prăjeşti puţin pesmetul, într-o tigaie mare cu unt topit. Treci găluştele prin pesmet şi le serveşti pudrate cu zahăr şi scorţişoară.

 

Galuste cu struguri

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.