Galuste cu prune

Printeaza

Galuste cu prune

Ingrediente:Galuste cu prune

  • 400 g cartofi făinoşi
  • 100 g făină
  • 5 linguri cu zahăr
  • 8 prune
  • 50 ml ulei
  • 1 pahar cu pesmet
  • scorţişoară

 

Mod de preparare:

Fierbe cartofii curăţaţi de coajă şi tăiaţi în cubuleţe. După ce s-au fiert, zdrobeşte-i cu furculiţa. După ce s-au răcit adaugă zahărul şi amestecă energic. Imparte com­poziţia în 8 părţi.

Separat, curăţă prunele de sâmburi şi în locul aces­tora pune puţin zahăr. Cu palmele umezite modelează mici găluşte, în mijlocul fiecăreia pune câte o prună sau o jumătate de prună. Rotunjeşte în mână astfel încât pruna să fie uniform acoperită.

Pune-le la fiert în apă clocotită, aproximativ 10-15 minute, până se ridică la suprafaţă. Tăvăleşte găluştele fierbinţi prin pesmet rumenit separat şi scorţişoară.

Galuste cu prune

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • ALUAT FIERT

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.