Galuste cu prune si cartofi
PrinteazaGaluste cu prune si cartofi din: cartofi, faina, zahar, sare, prune, pesmet, unt.
- 400 g cartofi
- 100 g făină
- 1 linguriţă zahăr
- 1/2 linguriţă sare
- 1/2 linguriţă zahăr
- prune
- 1 lingură pesmet
- 1 lingură unt
- zahăr pisat
Mod de preparare:
Faci un aluat din cartofi fierţi, curăţaţi şi daţi prin maşină, făină, 1 linguriţă de ulei, sare şi zahăr.
Pui toate ingredientele pe masa de aluat şi frămânţi până obţii un aluat mai moale, ca aluatul de tăiţei.
Din aluat faci un cârnat gros de 2-3 degete, din care tai bucăţele de 1 cm grosime. Intinzi fiecare bucată cu mână şi îmbraci în acest aluat câte o prună (fără sâmbure).
Când sunt gata toate, fierbi gâluştele în apă clocotită, puţin sărată, dar la foc mic, să nu se terciuiască. Scurgi galuştele.
Rumeneşti pesmetul într-o tigaie împreună cu puţin zahar, iar apoi tăvăleşti găluştile în acest pesmet.
Pofta buna!