Galuste cu prune si cartof

Printeaza

Galuste cu prune si cartof din: cartofi, faina, ulei, zahar, sare, prune, zahar pudra, zahar vanilat.

Galuste_cu_prune_si_cartof

Ingrediente:

  • 400 g cartofi fierti
  • 100 g faina
  • 2 lingurite ulei
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • 750 g prune
  • 200 g zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat

 

Mod de preparare:

Se prepară aluatul: se pasează cartofii şi se adaugă făină, ulei, zahăr şi sare. Se amestecă până ce se obţine un aluat omogen.

Se spală prunele şi se golesc de sâmburi. Se ia în palme câte o porţie mică de aluat, se aplatizează ca o chifteluţă şi se aşază o prună; se înveleşte pruna în aluat. Se procedează la fel până la epuizarea ingredientelor.

Se pune la fiert o cantitate mare de apă cu sare; când apa clocoteşte se reduce focul şi se aşază înăuntru găluştele. Se lasă să fiarbă la foc moale până ce găluştele se ridică la suprafaţă.

Se scot găluştele din apă cu lingura de spumă şi se tăvălesc Imediat prin zahăr pudră amestecat cu zahăr vanilat. Se servesc calde sau reci.

Galuste cu prune si cartof

Galuste_cu_prune_si_cartof

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.