Galuste cu prune si caise

Printeaza

Galuste cu prune si caise din: apa, ulei, faina, sare, ou, prune, caise. pesmet, ulei, zahar, scortisoara.

Ingrediente:Galuste_cu_prune_si_caise

  • 1 cană apă
  • 1 lingură ulei
  • 1 cană făină
  • sare
  • 1 ou
  • prune (caise)
  • 200 g pesmet
  • puţin ulei
  • 100 g zahăr
  • scorţişoară

 

Mod de preparare:

Pui apa la fiert împreună cu sarea şi cu uleiul. Când începe să fiarbă apa, pui toată făina deodată şi amesteci energic până aluatul se desprinde de vas. Atunci aluatul este fiert. Dai la răcit.

Pui într-o tigaie ulei. Incingi puţin şi pui pesmetul pe care îl rumeneşti, la foc mic, amestecând continuu.

Când a căpătat o culoare mai aurie, iei de pe foc, laşi la răcorit puţin, apoi pui zahărul şi scorţişoara şi amesteci.

Când aluatul este aproape rece, adaugi oul şi frămânţi bine. Intinzi din el o foaie de aproape 1 cm, pe care o tai în pătrăţele, în care aşezi jumătăţi de prună cu zahăr şi scorţişoară (sau caise) şi formezi găluştele pe care le fierbi în apă cu puţi nă sare.

Le pui doar când apa clocoteşte şi când se ridică la suprafaţă, le mai laşi cam 5 minute să fiarbă. Le scoţi cu spumiera într-o strecurătoare şi le tăvăleşti prin pesmet.

 

Galuste cu prune si caise

Galuste_cu_prune_si_caise

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.