Galuste cu prune, branza si gris

Printeaza

Galuste cu prune, branza si gris din: brânză de vaci, oua, unt, faina, gris, sare, fructe de sezon sau prune din compot, sare, pesmet, zahar, scorţişoară, zahăr pudră.

Galuste_cu_prune_branza_si_gris

Ingrediente:

  • 500 g brânză de vaci
  • 2 ouă
  • 140 g unt
  • 200 g făină
  • 100 g griş
  • sare

Pentru umplutură:

  • fructe de sezon sau prune din compot
  • sare

Pentru servit:

  • unt
  • pesmet
  • zahăr
  • scorţişoară
  • zahăr pudră

Mod de preparare:

Se amestecă întâi la mixer brânza cu ouăle si apoi se adau­gă untul tăiat cubuleţe, făina şi grisul. Se pune si un praf de sare.

Aluatul se pune pe masa presărată cu făină, se frământă puţin şi se taie în 12 părţi.

Fiecare parte se modelează între palme, se pune o jumătate de prună din compot, care se acoperă prin modelare.

Se fierb găluştile 10 minute în apă cu sare. Când se ridică la suprafaţa apei, sunt fierte.

Pentru servit, pesmetul se pune la călit în unt topit si se amestecă mereu pentru a evita arderea.

Când a devenit auriu, se adaugă zahărul si scorţişoara.

Fiecare găluscă fiartă care se scoate din apă se trece prin acest amestec si apoi se asază pe platoul de servit.

Se presară cu zahăr pudră.

Galuste cu prune, branza si gris

Galuste_cu_prune_branza_si_gris

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.