Găluşte cu mălai

Printeaza

Găluşte cu mălai din: malai, zahar, sare, lapte, unt, zahar pudra.

Ingrediente:Galuste cu malai

  • 2 pahare mălai
  • 1 lingură zahăr
  • 1 linguriţă sare
  • 700 ml lapte
  • 100 g unt
  • 3 linguri zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Dai laptele la fiert şi când dă în clocot adaugi mălaiul, sarea şi zahărul şi laşi pe foc.

Când mămăliga e gata o răstorni pe un suport de lemn.

Mala1

Iei cu linguriţa şi formezi găluşte pe care le prăjeşti apoi în unt încins.

După ce le-ai rumenit, le pui pe un platou şi le presari cu zahăr pudră.

Găluşte cu mălai

Galuste cu malai

Poftă bună!

 

 


poate te intereseaza si:

Galuste de stiuca

Galuste de mamaliga cu salvie

Galuste de mamaliga cu salvie din: malai, apa, camembert, ricotta, salvie, parmezan. Ingrediente: 150 g mălai 500 ml apă clocotită cu sare 50 g camembert 50 g ricotta 2 linguri salvie tocată parmezan   Mod de preparare: Se fierbe 15 minute o mămăligă din 150 g mălai, în 500 ml apă clocotită cu sare. Se freacă […]

Supa de galuste cu gris

Supa de pasare cu galuste

Supa de pasare cu galuste din: pulpa de pui, morcovi, pastarnac, patrunjel, telina, gulie, ardei, usturoi, ceapa, piper, sare, chimion, concentrat de legume, ou, malai, gris, bicarbonat. Ingrediente: Supă: 2 pulpe de pui cu spate 3 morcovi 1 păstârnac 2 rădăcini de pătrunjel 1 felie rădăcină de ţelină 1 felie gulie 1 ardei gras 2 […]

 

Galuste bucovinene

O reteta de Galuste bucovinene din: malai, apa, branza, unt, manatarci, ceapa, usturoi, unt, smantana, vin, lapte, oua si ulei. Ingrediente: 500 g malai 2 litri apa 200 g branza de burduf sau cascaval ras 100 g unt umplutura: 400 g manatarci 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 lingura unt 1 lingura smantana 100 […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.