Găluşte cu cartofi

Printeaza

Găluşte cu cartofi

Ingrediente:Găluşte cu cartofi

  • 8 cartofi
  • 4 linguri făină
  • două linguri de mar­garina
  • sare
  • piper măcinat

 

Mod de preparare:

Se spală cartofii, se pun la fiert în apă caldă cu sare, se scot după jumătate de oră şi se curăţă de coajă. Se zdrobesc cu furculiţa, se sărează şi se piperează, se amestecă bine cu două linguri pline cu făină şi se frământă cu mâna un aluat tare, care se întinde pe planşetă sub formă de sul gros de un deget.

Se taie bucăţi lungi de 5 cm care se lipesc la capete ca nişte covrigei, se pun la fiert în apă clocotită şi se lasă să fiarbă la foc domol, fără clocote, 10 min.

Se scot, se scurg, se pun pe platou şi se stropesc cu margarina topită. Se servesc lângă varză călită, chiftele de vinete sau salată de roşii picantă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.