Galuste cu caise, scortisoara si sos de vanilie

Printeaza

Galuste cu caise, scortisoara si sos de vanilie din: brânză de vaci bine scursă, cartofi făinosi, făină, unt, oua, sare, caise, zahăr cubic, pesmet, zahăr, scorţişoară măcinată, lapte, esenţă de vanilie, amidon de porumb.

Galuste_cu_caise_scortisoara_si_sos_de_vanilie

Ingrediente:

  • 150 g brânză de vaci bine scursă
  • 2 cartofi făinosi
  • 50 g făină
  • 50 g unt
  • 2 ouă
  • 1 praf de sare
  • 10-12 caise
  • 6 bucăţi zahăr cubic
  • 200 g pesmet
  • 100 g unt
  • 4 linguri zahăr
  • 1 linguriţă scorţişoară măcinată

Pentru sos:

  • 400 ml lapte
  • 3 linguri zahăr
  • 3 gălbenuşuri
  • 1 lingură esenţă de vanilie
  • 1 lingură amidon de porumb

Mod de preparare:

Pentru aluat, pui cartofii întregi la fiert, îi pasezi şi îi amesteci cu brânza, untui, ouăle puse pe rând, sarea şi făina, în ploaie.

Frămânţi un aluat omogen, pe care îl laşi să se odihnească 15-20 de minute.

Intre timp, scoţi sâmburii caiselor fără a le desface complet, iar în locul lor introduci câte o jumătate de cub de zahar.  Aşezi pe foc o oală cu apă şi puţină sare.

Infăşori fiecare caisa în aluat şi, când sunt toate gata, le introduci în oală şî le laşi sâ fiarbă încet 10-15 minute. Le scoţi cu spumiera şi le ţii să se scurgă bine.

Rumeneşti în unt pesmetul amestecat cu zahărul şi scorţişoara, apoi prin acesta tăvăleşti găluştete.

Pentru sos, în 200 ml de lapte adaugi gălbenuşurile, zahărul şi amidonul şi amesteci pană se omogenizează.

Incorporezi esenţa de vanilie şi restul de lapte şi fierbi la foc mic,amestecând continuu cu un tel, până se îngroaşă. Dai deoparte şi laşi la rărit. Serveşti găluştele cu sosul de vanilie.

Galuste cu caise, scortisoara si sos de vanilie

Galuste_cu_caise_scortisoara_si_sos_de_vanilie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.