Gallo Pinto cu legume si cimbru

Printeaza

Gallo Pinto cu legume si cimbru din: orez, fasole neagra, ardei grasi verzi, ceapa, morcovi, păstârnac, dovlecel, unt, ulei de masline, cimbru, vin alb, sare, piper.

Gallo_Pinto_cu_legume_si_cimbru

Ingrediente:

  • 250 g orez
  • 300 g fasole neagră
  • 2 ardei graşi verzi
  • 2 cepe mari
  • 3 morcovi
  • 2 bucăţi de păstârnac
  • 1 dovlecel
  • un cubuleţ de unt
  • ulei de măsline
  • cim­bru
  • 1 pahar vin alb
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fasolea, neapărat neagră, o pui în apă cu o seară înainte.

Pregăteşti legumele după cum urmează: tai o ceapă în sferturi, un ardei în bucăţi mai mari, un morcov şi un păstârnac tăiaţi mare, deoarece după ce acestea vor fi fierte şi îşi vor lăsa gustul şi vitaminele, vor fi scoase din supă şi va rămâne doar fasolea să fiarbă în con­tinuare.

Sărezi şi pui cimbru în compoziţie, apoi laşi la fiert circa 45-50 de minute.

Trebuie fiartă fasolea, dar nu în exces, deoarece boabele trebuie să nu fie sparte. Speli orezul bine, iar separat pregăteşti legumele: tai o ceapă în bucăţi mari, ardeiul tot în bucăţi mari, precum şi celelalte legume (morcovi şi păstârnac).

Şi dovlecelul îl tai în cuburi mai mari, apoi pui toate legumele la călit într-o tigaie în care, în prealabil, a fost pus un cubuleţ de unt şi ulei de măsline.

După ce legumele s-au înmuiat, le scoţi şi în lichid adaugi orezul, spălat în prealabil. Laşi circa 20-25 de minute la cuptor.

Dacă nu este suficientă supa rezultată de la legume, mai poţi adăuga o cană de apă călduţă în care a fost dizolvat un cubuleţ de concentrat de legume şi continui fierberea la cuptor.

Poţi adăuga şi un fir de ceapă verde (opţional). Cu circa 5 minute înainte să iei ore­zul de pe foc, adaugi paharul de vin alb.

După ce mâncărurile sunt gata, treci la faza finală de asamblare a “Gallo Pinto”, adică într-o tavă de aragaz pui puţin ulei de măsline, apoi orezul şi fasolea fără zeama în care a fiert.

Amesteci şi mai laşi la cuptor încă 5-7 minute.

Gallo Pinto se serveşte la micul dejun lângă: ouă ochiuri/omletă, smântână, banană prăjită şi, opţional, piept de pui.

Gallo Pinto cu legume si cimbru

Gallo_Pinto_cu_legume_si_cimbru

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.