Galbiori cu mamaliguta

Printeaza

Galbiori cu mamaliguta din: galbiori, vin, ulei, ceapa, rosii, usturoi, smantana, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Galbiori_cu_mamaliguta

  • 700 g galbiori sau ghebe
  • 100 ml vin alb
  • 50 ml ulei
  • 4 cepe
  • 4 rosii
  • 5-6 catei de usturoi
  • 2 linguri smantana
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli ciupercile bine, sub jet de apă, şi le tai pe lung. Ceapa o cureţi, o speli şi o tai julien. Incingi ulei într-un vas, pui ceapa la călit, o ţii câteva minute, adaugi ciupercile şi fierbi înăbuşit. Speli şi descojeşti roşiile, le toci şi le pui peste ciuperci.

Potriveşti de sare şi piper, adaugi usturoiul, torni vinul şi dai mâncărica la cuptor până scade lichidul. Inainte cu 10 minute torni şi smântână şi laşi la cuptor să se combine aromele. Serveşti cu mămăliguţă şi cu pătrunjel tocat, presărat din abundentă.

Galbiori cu mamaliguta

Galbiori_cu_mamaliguta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.