Galangalul

Printeaza

Galangalul, cunoscut în lumea arabă încă din secolul al IX-lea, a fost introdus în Europa de cruciaţi în secolul al Xlll-lea.

A fost folosit ca ingredient principal în prepararea parfumului în perioada medievală, fiind totuşi înlocuit înainte de secolul al XVIII-lea.

Galangalul are un gust foarte aromat, o combinaţie de piper şi ghimbir. Galangalul mic poate deveni mai înţepător dacă este amestecat cu un strop de eucalipt. Din punct de vedere medical, e folosit ca digestiv şi pentru tratarea indigestiei.

Galangalul mare este mai puţin condimentat decât cel mic şi este folosit pe o scară mai largă. Poate fi cumpărat sub formă de rădăcină proaspătă, rădăcină uscată sau tocat.

Este foarte popular în Thailanda, Malaezia şi Indonezia, fiind un ingredient necesar multor mâncăruri thailandeze.

Pentru că are un gust mai subtil decât cel al galangalului mic, este preferat de cei care doresc un curry mai puţin iute. Uneori, rădăcina tăiată este folosită ca ornament sau pentru condimentarea pâinii.

Pulberea obţinută din rădăcina de galangal poate fi utilizată ca înlocuitor al ghimbirului.

Galangalul mic este folosit pentru fabricarea bitterului şi a lichiorurilor. în Scandinavia şi Rusia, este utilizat pentru a da gust berii.

Poate fi păstrat cam o săptămână dacă este învelit în celofan şi pus în frigider sau în cămară.

 

Galangalul

Galangalul

 

 

 

 

 

 

Savurati

 

 

 

 


poate iti place si:

Curry de vita cu ghimbir

Curry rosu din carne de vita

Aceasta este una dintre reţetele de referinţă de bucătăriei thailandeze.Un bol fierbinte de curry este învăluit în aroma condimentelor picante, a nucii de cocos bogate şi cremoase şi a coriandrului proaspăt. Acest fel de mâncare se serveşte cu mult sos alaturi de o porţie de orez. Culoarea se datorează ardeilor iuţi roşii. Ardeii măcinaţi se […]

Supă de pui cu găluşte de griş

Supa de pui cu cocos

Supa de pui cu cocos din: carne de pui, galangal, lemongrass, kaffir, ceapa, ardei, cocos, sare, suc de lamaie, sos de peste. Ingrediente: 300 g carne de pui 1/2 cană galangal tăiat subţire 1 lemon grass, feliat 5 frunze de kaffir, bucăţi 5-6 ardei iuţi mici 5 cepe roşii mici 1 cană cremă de cocos […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.