Gaina umpluta cu paste si sunca

Printeaza

Gaina umpluta cu paste si sunca din: gaina, taitei, sunca, cascaval, ou, patrunjel, unt, supa de legume, boia dulce, sare, piper.

Ingrediente:Gaina_umpluta_cu_paste_si_sunca

  • 1 gaina de aproximativ 1 1/2 kg
  • 150 g taitei sau alte paste
  • 100 g sunca presata
  • 50 g cascaval
  • 1 ou
  • 1 legatura patrunjel
  • 50 g unt sau margarina
  • 250 ml supa de legume
  • 1 lingura boia dulce
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli bine găina şi o usuci folosind un şervet, atât în interior, cât şi la exterior. O presari cu un amestec de boia, sare şi piper.

Fierbi tăiţeii 10 minute, în apă cu sare, apoi îi scurgi în strecurătoare şi îi treci prin jet de apă rece.

Tai şunca în cubuleţe şi pătrunjelul mărunt. Razi mare caşcavalul. Amesteci tăiţeii reci cu oul bătut, şunca, verdeaţa şi caşcavalul. Umpli găina cu amestecul pregătit, o aşezi într-o tavă şi o stropeşti cu untul topit.

Introduci tava în cuptor şi coci găina 1 1/2 ore, la foc mic spre mijlociu, timp în care o stropeşti periodic cu supă de legume.

Gaina umpluta cu paste si sunca

Gaina_umpluta_cu_paste_si_sunca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.