Gaina in sos de sardele
PrinteazaGaina in sos de sardele din: gaina, unt, faina, sardele, lamaie, patrunjel, sare, piper.
- 1 găină
- 20 g unt
- 1 lingură făină
- 200 g sardele
- 1 lămâie
- 1 legătură pătrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi găina, o pârleşti, o speli, o zvânţi şi apoi o sărezi. Pui găina la fiert pentru 30-40 de minute, apoi o tai bucăţele, pe care le pui în untul încins.
Rumeneşti bucăţile timp de 10 minute pe toate părţile, apoi adaugi o cană din apa în care a fiert găina şi laşi să fiarbă totul înăbuşit, până scade toată supa.
Când carnea s-a rumenit, o scoţi din oală. Separat, pregăteşti un sos din făină şi supa de carne.
Adaugi sardelele făcute pastă, zeama şi coaja de lămâie. Potriveşti gustul de sare şi piper şi ornezi preparatul cu pătrunjel tăiat mărunt.
Gaina in sos de sardele
Pofta buna!