Gaina in sos de sardele

Printeaza

Gaina in sos de sardele din: gaina, unt, faina, sardele, lamaie, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Gaina_in_sos_de_sardele

  • 1 găină
  • 20 g unt
  • 1 lingură făină
  • 200 g sardele
  • 1 lămâie
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi găina, o pârleşti, o speli, o zvânţi şi apoi o sărezi. Pui găina la fiert pentru 30-40 de minute, apoi o tai bucăţele, pe care le pui în untul încins.

Rumeneşti bucăţile timp de 10 minute pe toate părţile, apoi adaugi o cană din apa în care a fiert găina şi laşi să fiarbă totul înăbuşit, până scade toată supa.

Când carnea s-a rumenit, o scoţi din oală. Separat, pregăteşti un sos din făină şi supa de carne.

Adaugi sardelele făcute pastă, zeama şi coaja de lămâie. Potriveşti gustul de sare şi piper şi ornezi preparatul cu pătrunjel tăiat mărunt.

Gaina in sos de sardele

Gaina_in_sos_de_sardele

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.