Gaina cu caise

Printeaza

Gaina cu caise

Ingrediente:Gaina cu caisede ficat

  • 1 găină
  • 500 g caise
  • 1 lingură unt sau untură
  • 1 lingură făină
  • 1-2 cepe (facultativ)
  • 1 pahar apă
  • 5-6 bucăţi de zahăr
  • sare

Mod de preparare:

Curăţăm găina, o spălăm şi o împărţim in bucăţi pe care le prăjim în grăsime i le scoatem într-o farfurie.

Rumenim puţin făina în grăsime şi adăugăm ceapa tocată mărunt (cine doreşte). Prăjim bine pînă se moaie. Cînd s-a îngălbenit, stingem cu apă, sărăm şi lăsăm sosul să fiarbă; apoi dăm prin sită.

Punem bucăţile de carne prăjită într-o cratiţă şi turnăm deasupra sosul. Cînd carea dă în fiert, adăugăm caise uscate, bine spălate, zahăr ars şi zahăr, după gust. Lăsăm mîncarea la foc domol din cînd în cînd scuturăm cratiţa, ca să nu se prindă carnea şi caisele de fund.

Invîrtim carnea şi caisele pe de margine cu o lingură, dar cu băgare de seamă ca să nu se strice fructele.

Mînca­rea trebuie să fiarbă descoperit dupa cum este de batrana pasarea. Cand e gata, o scoatem din zeama si o lasam putin sa se racoreasca, apoi taiem..

Cînd carnea este fiartă şi caisele sînt bine umflate, putem servi mîncarea la masă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.