Fusilli cu vinete, ricotta si busuioc

Printeaza

O reteta de fusilli cu vinete, ricotta si busuioc din: fusilli, vinete, ricotta, smantana, ulei de masline, frunze de busuioc, parmezan, sare si piper.

Ingrediente:

  • 400 g fusilli
  • 2 vinete mici
  • 300 g ricotta
  • 100 g smantana
  • 70 ml ulei de masline
  • 6-7 frunze de busuioc
  • 50 g parmezan ras
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbeti pastele conform indicatiilor de pe ambalaj. Spalati bine vinetele şi, fără a le curăţa de coajă, tăiaţi-le în cubuleţe. Incingeţi într-o tigaie uleiul de măsline şi rumeniţi puţin căţelul de usturoi, apoi scoateţi-l. Puneţi în tigaie şi prăjiţi la foc potrivit, cubuleţele de vinete, până când se înmoaie şi încep să se rume­nească uşor.

Adăugaţi ricotta şi smântână şi amestecaţi-le bine cu cubuleţele de vinete. Puneţi în tigaie pastele fierte şi scurse de apă, adăugaţi 3-4 linguri din zeama în care au fiert pastele, potriviţi de sare şi piper, după gust, şi mai lăsaţi 1 minut la foc mic.

La final, puneţi busuiocul tocat mărunt şi serviţi pastele Barilla calde presărate cu parmezan ras.

Fusilli cu vinete, ricotta si busuioc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.