Fursecuri inimioare
PrinteazaFursecuri inimioare din: unt, ou, apa de trandafiri, faina, amidon, zahar, colorant.
- colorant alimentar roşu sau roz
- un albuş de ou, pentru uns
- 250 g unt
- 15 ml apă de trandafiri
- 250 g zahăr pudră
- 500 g făină pentru prăjituri
- 80 g amidon
- 3 linguri cu seminţe de mac (opţional)
Mod de preparare:
Prepară un aluat din ingredientele de mai sus. Taie o treime şi colorează-l cu colorant alimentar roşu sau roz.
Intinde-l pe o suprafaţă de lucru cu sucitorul, până ajunge la o grosime de 5 mm. Decupează inimi şi aşază-le una peste alta.
Lasă-le la frigider 15 minute.
Intinde aluatul rămas până ajunge la aceeaşi grosime. Taie un dreptunghi care poate acoperi toate inimile roşii.
Pune tot stratul de inimi la marginea dreptunghiului şi rulează în aşa fel încât inimile roşii să fie în mijlocul aluatului alb.
Unge o margine cu albuş şi presează bine pentru a sigila.
Congelează ruloul peste noapte, aşezat cu marginea unsă dedesubt.
Taie ruloul în felii de 3 mm grosime şi aranjează-le într-o tavă unsă cu grăsime.
Coace la 180°C, timp de 8-10 minute.
Pofta buna!