Fursecuri cu gem, ciocolata si nuci

Printeaza

Fursecuri cu gem, ciocolata si nuci din: făină, unt sau margarina, zahar, oua, nuci, bicarbonat, otet, apa, sare, rahat multicolor, ciocolată amăruie, gem de portocale.

Ingrediente:Fursecuri cu gem, ciocolata si nuci

  • 1,350 kg făină
  • 500 g unt sau margarină
  • 300 g zahăr
  • 3 ouă
  • 300 g nuci măpinate
  • 1 lingură bicarbonat
  • 1 lingură oţet
  • 3/4 pahar apă
  • 1 praf de sare
  • 1 lingură margarină pentru tavă

Ingrediente pentru decor:

  • 200 g rahat multicolor
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 100 g unt sau margarină
  • 1 borcan gem de portocale

Mod de preparare:

Mixezi untul moale, la temperatura camerei, îm­preună cu zahărul, apoi adaugi ouăle şi continui să amesteci până se dizol­vă cristalele. Incorporezi bicarbonatul stins cu oţetul, făina cer­nută, apa, sarea şi nucile măcinate.

Cu o formă specială, formezi floricele pe tava tapetată cu hârtie de copt sau doar unsă cu margari­nă. în mijlocul lor pui cubuleţe de rahat.

Le coci la foc mediu, în cuptorul preîncălzit. După ce s-au,copt, ungi fiecare fursec pe jumătate cu gemul de portocale, laşi puţin să se usuce, aşezând fursecurile pe un grătar.

Topeşti ciocolata la bain-marie. lei vasul de pe sursa de căldură şi adaugi cubuleţe de unt sau margarină.

Omoge­nizezi şi treci fursecurile prin această glazură de ciocolată. Le păstrezi în frigider timp 2 ore, ca să se întărească glazura.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.