Fursecuri de casa cu migdale

Printeaza

Fursecuri de casa cu migdale din: unt, zahar, migdale, faina, sare, unt, migdale.

Ingrediente:Fursecuri de casa cu migdale

  • 30 g unt
  • 80 g zahăr (brun sau alb)
  • 50 g migdale feliate
  • 20 g făină albă
  • 1 albuş
  • 1 priză de sare
  • 30 g unt
  • 80 g zahăr (brun sau alb)
  • 50 g migdale feliate

 

Mod de preparare:

Intr-o crăticioară se topeşte untul la foc mic, se dă apoi la mediu şi se fierbe până începe să se închidă la culoare, cca 2 minute. Se toarnă untul într-un bol şi se adaugă restul ingredientelor amestecând.

Se obţine o compoziţie vâscoasă, ca un caramel care curge încet de pe tel.

Se pune hârtie de copt în tavă, cu o linguriţă se aşază moviliţe de compoziţie pe hârtie. Cu dosul linguriţei se dă formă de cerc cât mai subţire. Pe o tavă intră câte 6 cercuri.

Se dă tava la cuptor, la 200°C, puţin peste 5 minute, până ce fursecurile sunt uşor maronii pe margine, nu mai puţin, fiindcă nu vor deveni crocante.

Se scoate tava din cuptor şi se iau fursecurile foarte rapid. Fursecurile vor fi moi, pliabile. Se pun pe un sucitor (sau altă formă cilindrică) şi se lasă la răcit, astfel vor lua formă curbată.

Când vor fi reci, fursecurile vor deveni casante. Imediat ce se răcesc, se pun într-o cutie închisă ermetic, altfel zahărul din ele absoarbe umezeală şi se înmoaie rapid.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.