Fursecuri cu ton

Printeaza

Fursecuri cu ton din: faina, praf de copt, oua, sare, piper, ton, unt, marar.

Ingrediente:Fursecuri_cu_ton

  • 200 g făină
  • 1 vârf de cuţit praf de copt
  • 2 gălbenuşuri
  • sare
  • piper alb măcinat
  • 1 cutie ton în ulei
  • 10 g unt sau 2 linguri osânză de porc
  • 1 ou pentru uns
  • mărar uscat, pentru decor

 

Mod de preparare:

Mixezi într-un bol gălbenuşurile, tonul, untul moale sau osânza, sare şi piper. Cerni într-un castron făina şi praful de copt, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui pasta cu peşte şi le amesteci.

După ce ai obţinut un aluat omogen, uşor de modelat, faci un sul pe care îl înveleşti în folie de plastic şi îl păstrezi în frigider pentru 1 oră.

Pe suprafaţa de lucru presărată cu făină, întinzi o foaie cu grosimea de 1 cm. Tai bastonaşe, peştişori sau alte figurine, cu ajutorul formelor pentru fursecuri. Aşezi fursecurile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, apoi le ungi cu ou bătut şi le ornezi cu mărar mărunţit.

Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 15-20 de minute.

Fursecuri cu ton

Fursecuri_cu_ton

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.