Fursecuri cu nuci si vanilie

Printeaza

Fursecuri cu nuci si vanilie din: unt, margarina, zahar, faina, lamaie, oua, vanilie, nuci.

Ingrediente:Fursecuri cu nuci si vanilie

  • 250 g unt
  • 250 g margarină
  • 150 g zahăr pudră
  • 650 g făină
  • coajă de lămâ­ie
  • sare
  • 5 ouă
  • vanilie
  • 10 nuci

 

Mod de preparare:

Punem într-un vas emailat untul, margarina şi zahărul ca să se ames­tece la cald. Când amestecul s-a înmuiat, adăugăm un praf de sare şi frecăm energic cu o lingură de lemn, pentru ca omogenizarea să se facă mai repede.

Adăugăm ouăle pe rând, iar când amestecul arată ca o pastă, turnăm faina în ploaie. Luăm din amestec cu o linguriţă şi punem furse­curi pe o tavă neunsă, să se coacă la foc iute.

In amestec punem 10 nuci tocate mărunt şi parfumăm cu vanilie, rom sau vanilină. Fursecurile sunt gata atunci când se desprind de pe tavă. Scoatem şi pudrăm cu zahăr farin.

Se păstrează câteva zile în pungi de hârtie.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.