Fursecuri cu nuci, scortisoara si cuisoare

Printeaza

Fursecuri cu nuci, scortisoara si cuisoare din: nuci măcinate, zahăr pudră, unt la temperatura camerei, făină, oua, scorţişoară, cuişoare, coaja de lamaie.

Fursecuri_cu_nuci_scortisoara_si_cuisoare

Ingrediente:

  • cca 70 g nuci măcinate
  • 140 g zahăr pudră
  • 140 g unt la temperatura camerei
  • 210 g făină
  • 2 ouă
  • 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată
  • un vârf de cuţit cuişoare măcinate
  • coaja rasă de la 1/2 lămâie

Mod de preparare:

Toate ingredientele se aşază într-un castron şi se frământă din ele un aluat omogen. Se înfăşoară în folie transpaentă şi se lasă să se odihnească la frigi­der cel puţin 6 ore. Se încinge cuptorul la 170°C

Se aşază aluatul în forme mici speciale (cafe nu se umplu prea mult) şi se face câte o adâncitură în fiecare (aceste prăjiturele cresc foarte mult la cuptor şi, dacă stratul de aluat este prea gros, riscăm să ră­mână necopt). Se coc prăjiturelele 5-7 min. Se scot din formă cât timp sunt încă fierbinţi.

Fursecuri cu nuci, scortisoara si cuisoare

Fursecuri_cu_nuci_scortisoara_si_cuisoare

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.