Fursecuri cu nuca, gem de casie si rom

Printeaza

Fursecuri cu nuca, gem de casie si rom din: făină, untură, oua, smantana, lapte dulce pasteurizat, zahăr, zahăr vanilinat, bicarbonat,  zeamă de lămâie, gem de caise, zahăr, nucă măcinată, esenţă de rom, coajă rasă de lămâie, zahăr pudră.

 

Ingrediente:Fursecuri_cu_nuca_gem_de_casie_si_rom

  • 1 kg făină
  • 1 cană untură
  • 5 gălbenuşuri
  • 5 linguri smântână
  • 200 ml lapte dulce pasteurizat
  • 5 linguri zahăr
  • plicuri zahăr vanilinat
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • 1 linguriţă zeamă de lămâie
  • untură pentru uns formele

Pentru umplutură:

  • 1 borcan gem de caise
  • 5 albuşuri
  • 8 linguri zahăr
  • 300-350 g nucă măcinată
  • esenţă de rom
  • coajă rasă de lămâie
  • zahăr pudră pentru decor

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, cerni făina într-un castron, iar în mij­loc faci o adâncitură în care pui untura, smântână, gălbenuşurile, laptele îndulcit şi bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie.

Frămânţi un aluat pe care îl laşi să se odihnească timp de 1 oră. Intinzi aluatul pe planşeta presărată cu făină, în strat de 4 mm.

Ungi cu untură coşuleţele, apoi tapetezi cu aluat baza şi pereţii formelor.

Baţi albuşurile spumă tare, cu zahărul. Incorporezi nuca măcinată şi aromele, amestecând uşor, de jos în sus. în fiecare coşuleţ pui câte o linguriţă de dulceaţă de caise, apoi umpli cu spumă de albuş cu nucă.

Aşezi coşuleţele într-o tavă pe care o introduci în cupto­rul preîncălzit, pentru 40 de minute, la foc mic spre mijlo­ciu, până când spuma se rumeneşte uşor.

Le scoţi cu grijă din formă şi le laşi puţin la răcit, pe un grătar metaîlic. Când s-au răcit, le pudrezi cu zahăr.

Fursecuri cu nuca, gem de casie si rom

Fursecuri_cu_nuca_gem_de_casie_si_rom

Pofta buna!

 


poate iti place si:

 

Fursecuri aromate cu lamaie

Fursecuri aromate cu lamaie din: oua, zahar, unt, faina, lamaie, praf de copt. Ingrediente: 2 gălbenuşuri 100 g zahăr pudră 120 g unt 240 g făină 1/2 plic praf de copt sucul şi coaja de la 1/2 lămâie   Mod de preparare: Se amestecă gălbenuşurile cu zahărul şi sucul şi coaja rasă de lămâie. Se adaugă […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.