Fursecuri cu magiun de Topoloveni

Printeaza

O reteta delicioasa de fursecuri cu: cartofi albi, faina, drojdie, zahar, ulei, apal zahar vanilat, magiun de prune, mascarpone, coaja de lamaie, ghimbir.

Ingrediente:Fursecuri cu magiun de Topoloveni

  • 500 g cartofi albi
  • 100 g făină
  • 50 g drojdie
  • 100 g zahăr
  • 200 ml ulei
  • 50 m apă
  • un pliculeţ zahăr vanilinat
  • un borcan cu magiun de prune Topoloveni
  • o cutie de mascarpone
  • coajă de lămâie sau portocala
  • ghimbir ras

Mod de preparare:

Cartofii se spală bine de pământ şi nisip, se fierb până pot fi pătrunşi cu dinţii furculiţei, se curăţă de coajă şi se toacă mărunt.

Zahărul tos se topeşte în apa călduţă şi se amestecă bine cu drojdia. Lichidul obţinut se amestecă cu făina şi aluatul rezul­tat se combină cu cartofii reci, coaja rasă se lămâie, ghimbirul şi se frământă încă o dată.

Se întinde o foaie subţire din aluat, se decupează rondele cu o cană şi se prăjesc în ulei încins. Se scot cu o paletă pe şerveţele absorbante şi se lasă se răcească.

Se ung jumătate din rondele cu magiun de prune Topolcveni, se pune un strat de mascarpone şi din nou magiun de prune. Se aşază încă un strat de mas carpone şi se pun deasuprc rondelele de aluat rămase.

Fursecuri cu magiun de Topoloveni

Fursecuri cu magiun de Topoloveni

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.