Fursecuri cu ghimbir

Printeaza

Fursecuri cu ghimbir din: unt, zahar, nuci, ghimbir, pesmet, faina, oua, lichior.

Ingrediente:Fursecuri_cu_ghimbir

  • 70 g unt
  • 60 g zahăr
  • 150 g nuci măcinate
  • 50 g ghimbir confiat
  • 150 g pesmet
  • 80 g făină
  • 3 ouă
  • 50 ml lichior de portocale
  • 1 lingură coajă de portocală rasă
  • 1 lingură coajă de lămâie rasă
  • 3 plicuri zahăr vanilinat unt sau margarină pentru forme

 

Mod de preparare:

Freci spumă untul moale cu zahărul, apoi adaugi gălbenuşurile şi mixezi până nu se mai simt crista­lele de zahăr. In crema rezultată, pui nucile măci­nate, ghimbirul tăiat mărunt, coaja de portocală şi de lămâie proaspăt rasă.

Amesteci într-un bol făina cernută, pesmetul şi zahărul vanilinat. Baţi albuşurile spumă tare. în bolul cu amestecul de pra­furi, adaugi pe rând crema de gălbenuşuri şi spuma de albuşuri şi amesteci delicat, până omogenizezi aluatul.

Dacă ai o tavă cu forme pentru fursecuri, ungi adânciturile şi pui în ele câte 1 lingură de compoziţie. Le acoperi cu folie de alumi­niu şi le coci la foc mediu, 30-40 de minute. Poţi să pui compoziţia şi sub formă de grămăjoare, pe tava tapetată cu hârtie de copt.

Fursecuri cu ghimbir

Fursecuri_cu_ghimbir

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.