Fursecuri cu gem de capsuni si vanilie

Printeaza

Fursecuri cu gem de capsuni si vanilie din: făină, scorţişoară, sare, unt, zahar tos, coaja de lamaie, esenta de vanilie, zahar pudra, gem de caspuni.

Ingrediente:Fursecuri_cu_gem_de_capsuni_si_vanilie

  • 560 g făină
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 1/2 linguriţă sare
  • 460 g unt la tempe­ratura camerei
  • 270 g zahăr tos
  • coaja rasă de la 2 lămâi
  • esenţă de vanilie
  • 4 gălbenuşuri
  • zahăr pudră
  • gem de căpşuni

Mod de preparare:

Intr-un castron, amesteci făina cu scorţişoara şi sarea. La mixer, freci untul spu­mă şi apoi adaugi zahă­rul, mixându-le circa 3 minute.

Adaugi esenţa de vanilie, gălbenuşurile şi coaja de lămâie. La sfârşit, pui făina şi mixezi totul până la omogenizare.

Impărţi aluatul în două părţi egale şi formezi două dreptunghiuri de cir­ca 1,5. cm grosime, împachetezi cele două dreptunghiuri în folie de plastic şi le laşi la frigider cel puţin 1 oră. încălzeşti cuptorul la 180°C.

Pui în aparatul de fur­securi câte puţin aluat, după care le aşezi direct în tavă, la o distanţă de 2 cm.

Coci fursecurile 12-15 minute (eu am copt 20 de mi­nute), până devin uşor maronii. Le laşi să se răceas­că, le pudrezi cu zahăr pudră, decupezi fursecurile şi le lipeşti cu gem.

Fursecuri cu gem de capsuni si vanilie

Fursecuri_cu_gem_de_capsuni_si_vanilie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.