Fursecuri cu fulgi de ovaz si coacaze

Printeaza

Fursecuri cu fulgi de ovaz si coacaze din: seminţe de in, fulgi de ovăz, smochine deshidratate, coacăze deshidratate, unt de migdale, suc de portocale.

Fursecuri cu fulgi de ovaz si coacaze

Ingrediente:

  • 1/4 ceaşcă de seminţe de in
  • 1 ceaşcă de fulgi de ovăz
  • 1 ceaşcă de smochine deshidratate
  • 1/2 ceaşcă de coacăze deshidratate
  • 1/4 ceaşcă de unt de migdale
  • 1/4 ceaşcă de suc de portocale

 

Mod de preparare:

Măcinaţi seminţele de in şi fulgii de ovăz până se fac pulbere, folosind o râşniţă de cafea.

Lăsaţi smochinele la înmuiat în apă, timp de douăzeci de minute. Tăiaţi-le cozile.

Intr-un mixer, procesaţi smochinele, coacăzele deshidra­tate, untul de migdale şi praful de fulgi de ovăz şi seminţe de in, până se amestecă bine. Adăugaţi treptat sucul de portocale.

Impărţiţi mixtura în formă de fursecuri, iar în mijlocul fiecărui fursec faceţi câte o adâncitură, cu degetul.

Deshidrataţi-le timp de două ore, la 63 grade C.

Fursecurile au gust bun atât după deshidratarea de două ore, cât şi după ce se deshidratează suplimentar pentru-încă douăsprezece ore, la 46 gradş C,

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Reteta zilei: Fursecuri cu cirese uscate

Fursecuri cu cirese uscate din: zahar, zahar brun, unt, ou, scortisoara, praf de copt, sare, faina, ovaz, cirese uscate, ciocolata neagra. Ingrediente:  ¾ cana zahăr ¼ cana zahăr brun ½ ceasca unt 1 ou ½ linguriță de scorțișoară ½ lingurita praf de copt ¼ lingurita sare 1 cana făină 1½ cana ovaz ¾ cana cirese […]

Saratele cu ovaz

Saratele cu ovaz

Saratele cu ovaz din: maia, faina, ulei, cascaval, telemea, chimen, seminte. Ingrediente: 100 g maia de secară 1 lingură ulei măsline 150 g caşcaval ras 150 g telemea sărată rasă 1 lingură chimen 2 linguriţe seminţe negrilică (opţional) 650 g fâină de ovăz + pentru presărat pe masa de lucru   Mod de preparare: Se […]

 

Fursecuri cu ovaz si merisoare

Fursecuri cu ovaz si merisoare

Fursecuri cu ovaz si merisoare din: fulgi de ovaz, zahar, nt, oua, merisoare sau stafide, vanilie, portocala. Ingrediente: 500 g fulgi de ovăz 250 g zahăr 200 g unt cu 82% grăsime 3 ouă 100 g merişoare uscate sau stafide 1 fiolă esenţă de vanilie coaja rasă si zeama de la 1 portocală   Mod […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.