Fursecuri cu crema de vanilie

Printeaza

Fursecuri cu crema de vanilie din: margarina, faina, zahar, rom, praf de copt, lamaie, lapte, amidon, zahar pudra, unt, vanilie.

Ingrediente:Fursecuri cu crema de vanilie

  • 150 g margarină
  • 200 g făină
  • 100 g zahăr
  • 1 lingură rom
  • 1 plic praf de copt
  • coajă rasă de lămâie

Pentru cremă:

  • 100 ml lapte
  • 1 lingură amidon
  • 150 g zahăr pudră
  • 200 g unt
  • 2 esenţe de vanilie
  • zahăr pudră, pentru decor

 

Mod de preparare:

Freci margarina cu zahărul, apoi adaugi romul, făina, coaja rasă de lămâie şi praful de copt. Obţii un aluat vârtos, pe care îl înfăşori într-o folie de plastic şi îl laşi la frigider 30 de minute.

Intinzi o foaie mai groasă de 0,5 cm şi decupezi discuri mici. Aşezi în-tr-o tavă unsă şi tapetată şi dai la cuptor 15-20 de minute.

Fierbi laptele cu amidonul până se îngroaşă şi laşi la răcit. Freci untul spumă cu zahărul şi esenţa de vanilie, apoi încorporezi treptat compoziţia de lapte. Lipeşti fursecurile coapte şi răcite, două câte două, cu crema de vanilie şi le presari cu zahăr pudră.

 

Fursecuri cu crema de vanilie

Fursecuri cu crema de vanilie

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.