Fursecuri cu citrice

Printeaza

Fursecuri cu citrice din: unt, zahar, ou, faina, praf de copt, sare, lamaie, marmelada, suc de portocale, mandarine, lamaie, zahar pudra.

Ingrediente:Fursecuri cu citrice

  • unt pentru tavă
  • 125g unt
  • 125 g zahăr
  • 1 ou
  • 200 g făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1 priză de sare
  • 1 lămâie netratată
  • 2 linguri marmeladă de portocale
  • 1 lingură suc de portocale
  • 4 mandarine
  • coajă rasă de lămâie şi zahăr pudră pentru decorat

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 200°C. Ungeţi tava.

Frecaţi spumă untul cu zahăr. Inglobaţi oul. Amestecaţi făina cu praful de copt şi sare, apoi adăugaţi-o la compoziţia de mai sus. Frământaţi totul până devine un aluat uniform.

Spălaţi lămâia şi radeţi coaja. Stoarceţi lămâia şi puneţi sucul deoparte.

Inglobaţi coaja de lămâie în aluat, apoi formaţi din acesta cca 40 de bulgări micuţi. Puneţi bulgării de aluat în tavă, aplatizaţi-i uşor şi lăsaţi cca 10-12 minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului.

Scoateţi tava din cuptor şi lăsaţi să se răcească. Omogenizaţi marmelada de portocale cu puţin suc de portocale. Decojiţi mandarina şi tăiaţi-o bucăţele.

Decoraţi fursecurile cu marmeladă, bucăţele de mandarine, coajă de lămâie şi serviţi-le presărate cu zahăr pudră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.