Fursecuri cu ciocolata si fructe uscate

Printeaza

Fursecuri cu ciocolata si fructe uscate din: coaja de portocala glasata, cirese confiate, stafide, miere, unt, frisca, zahar, migdale, ciocolata amaruie.

Ingrediente:Fursecuri cu ciocolata si fructe uscate

  • 75 g coaja de portocala glasata si tocata
  • 75 g cirese confiate
  • 50 g stafide
  • 75 g miere
  • 110g unt
  • 150 ml frisca
  • 175 g zahar
  • 200 g migdale rase
  • 150 g ciocolata amaruie

 

Mod de preparare:

Se toaca bine coaja de portocala glasata, ciresele confiate si stafidele.

Se da in fiert mierea impreuna cu 100 g unt, frisca si zahar, la foc mijlociu, amestecand. Se lasa sa fiarba cca 5 minute.

Se adauga fulgii de migdale si se lasa sa mai fiarbă la foc moale cca 5 minute.

Se adauga apoi fructele pregatite si se inglobeaza; se lasa sa fiarba la foc moale inca cca 3 minute.

Se incinge cuptorul la 200 °C.

Cu ajutorul a 2 linguriţe, se scot portii mici din compozitie si se asaza pe tavi tapetate cu hartie de copt, distantate. Se niveleaza usor.

Se coc la cuptor cca 12 minute. Se scot si se lasa sa se raceasca pe tava. Se desprind apoi de hartia de copt.

Ciocolata se toaca si se adauga 10 g unt; se topesc intr-un castron de metal aflat la bain-marie.

Pe rand, fursecurile se infig pe o furculita si se introduc putin cu partea de jos in ciocolata.

Apoi se scot si se lasa sa se usuce glazura (sau se poate folosi o pensuala pentru a unge fundul fursecurilor cu ciocolata).

Se pastreaza intr-o cutie pentru prajituri, in straturi despartite de hartie de copt. Se inchide bine cutia.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.