Fursecuri cu alune şi vanilie

Printeaza

Fursecuri cu alune şi vanilie din: zahar brun, unt, unt de alune, ou, faina, sare, zahar vanilinat, ciocolata neagra, alune de padure, ghimbir, scortisoara, susan, cafea.

Ingrediente:Fursecuri_cu_alune_si_vanilie

  • 150 g zahar brun
  • 50 g unt
  • 100 g unt de alune
  • un ou
  • 200 g faina
  • un sfert de lingurita cu sare
  • doua pliculete zahar vanilinat
  • 100 g ciocolata neagra
  • 50 g alune de padure
  • o lingurita cu ghimbir ras
  • scortisoara
  • susan
  • cafea

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se mixează zahărul brun împreună cu sarea, zahărul vanilinat, untul moale şi oul. Se adaugă untul de alune şi se mixează, apoi se adaugă făina trep¬tat, până se obţine un aluat moale dar omogen. Se presară ciocolata neagră tăiată mărunt, alunele de pădure măcinate sau tocate fin, ghimbirul ras şi scorţişoară după gust.

Se iau bucăţi de aluat cu o linguriţă şi se modelează sub formă de bilă cu ajutorul altei linguriţe. Se pun pe o tavă tapetată cu hârtie de copt lăsând spaţiu între ele, căci se măresc la copt. Se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu 10-15 minute, având grijă să nu se ardă.

Se scot pe un grătar de bucătărie şi se servssc după ce s-au răcit complet. In aluat se mai pot adauga seminte de susan sau boabe de cafea macinate mare.

Fursecuri cu alune şi vanilie

Fursecuri_cu_alune_si_vanilie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.