Fursecuri crocante

Printeaza

Fursecuri crocante din: unt, zahar, galbenus, vanilie, faina, lapte batut, coaja de lamaie, zahar pudra, suc de lamaie si sare.

Ingrediente:Fursecuri_crocante

  • 6 linguri cu unt
  • 65 g zahar
  • 1 galbenus
  • 1/4 lingurita cu vanilie
  • 120 g faina
  • 2 linguri cu lapte batut
  • 1 1/2 lingurite cu coaja de lamaie
  • 50 g zahar pudra
  • 2 linguri cu suc de lamaie
  • sare

 

Mod de preparare:

Intr-un castron, freacă untul (la temperatura camerei) cu zahărul până ce obţii o spumă fină. Incorporează gălbenuşul şi vanilia.

Adaugă făina cernută, un praf de sare, laptele bătut şi coaja rasă de lămâie şi frământă până ce aluatul se leagă şi devine omogen. Infoliază-l şi pune-l la frigider o jumătate de oră.

Rupe bucăţi şi, cu ajutorul şpriţului sau al unei forme speciale de prăjituri, formează fursecurile direct în tava tapetată cu hârtie de copt. Dă-le la cuptorul încins 12-15 minute, până ce devin crocante.

Amestecă zahărul pudră cu sucul de lămâie şi unge fursecurile imediat ce le-ai scos din cuptor. Lasă-le 10-15 minute ca să se usuce şi aşază-le pe un platou.

Fursecuri crocante

Fursecuri_crocante

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.