Fursecuri cu crema de vanilie si cocos

Printeaza

Fursecuri cu crema de vanilie si cocos din: oua, zahar, unt, esenta de vanilie, faina, zahăr vanilinat, ciocolată de menaj, ulei, nucă de cocos.

Fursecuri_cu_crema_de_vanilie_si_cocos

Ingrediente:

  • 1 ou
  • 100 g zahăr
  • 150 g unt
  • câteva picături esenţă de vanilie
  • 200 g făină

Pentru crema şi decor:

  • 3 ouă
  • 200 g zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilinat
  • 200 g unt
  • 50 g ciocolată de menaj
  • 1 lingură ulei
  • nucă de cocos

Mod de preparare:

Topeşti untul într-un vas aşezat pe baie de aburi. Iei vasul de pe sursâ de căldură şi freci untul spumă cu zahă­rul, 2-3 minute.

Adaugi oul, esenţa de vanilie şi făina cer­nută. Pui compoziţia obţinu­tă într-un poş cu duiul nr. 9 şi formezi steluţe, pe tava tape­tată cu hârtie de copt.

Coci la foc mediu, timp de 10-15 minute, în cuptorul preîncălzit, până când furse­curile se rumenesc uşor pe bază şi pe margini. Le laşi să se răcească pe grătar.

Pentru crema de vanilie, amesteci pe baie de aburi ouăle cu zahărul şi zahărul vanilinat, până când compoziţia începe să se îngroaşe.

După ce s-a răcit, o încorporezi lingură cu lingură, în untul frecat spumă. Lipeşti câte două fursecuri cu cremă şi le păstrezi în fri­gider până se mai întăreşte crema.

Intre timp, topeşti la bain-marie ciocolata împreună cu uleiul. Glazurezi furse­curile cu ciocolată topită, fie folosind un cornet din hârtie de copt, fie o torni direct din lingură. Peste ciocolata caldă, presari nucă de cocos.

Fursecuri cu crema de vanilie si cocos

Fursecuri_cu_crema_de_vanilie_si_cocos

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Sunt bune fursecurile astea?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.