Fursecuri aromate cu gem

Printeaza

Fursecuri aromate cu gem din: margarina, zahar, rom, lamaie, faina, gem, smantana, fructe.

Ingredinte:Fursecuri aromate cu gem

  • 200 g margarină, pentru prăjituri
  • 150 g zahăr pudră
  • 1 linguriţă esenţă de rom
  • coaja de la 1 lămâie
  • 350 g făină
  • 1 praf de sare
  • gem, după gust
  • 2 linguri smântână vegetală
  • 2 linguri afine sau alte fructe de pădure

 

Mod de preparare:

Mixezi margarina cu zahărul pudră până când capătă o consistenţă cremoasă. încorporezi coaja de lămâie, esenţa de rom, sarea şi făina, treptat. Frămânţi până când obţii un aluat omogen, din care întinzi o foaie nu foarte subţire.

Decupezi fursecurile în ce formă doreşti şi le aşezi într-o tavă tapetată, apoi le ţii la cuptor până când se rumenesc uşor. Le scoţi şi le laşi la răcorit.

Uneşti fursecurile, două câte două, cu gem şi le decorezi cu smântână şi fructe.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.