Fulgi de ovaz cu fructe, alune si miere

Printeaza

Fulgi de ovaz cu fructe, alune si miere din: fulgi de ovăz prăjiţi fără adaos de grăsime, prune uscate, merişoare tăiate, alune prăjite, scorţişoară, mere, miere fluidă, ulei, hârtie de copt.

Ingrediente:Fulgi_de_ovaz_cu_fructe_alune_si_miere

  • 1 ceaşcă fulgi de ovăz prăjiţi fără adaos de grăsime
  • 4 linguri prune uscate tăiate bucăţi
  • 3 linguri merişoare tăiate bucăţi
  • 80 g alune prăjite şi tocate
  • 1 praf scorţişoară măcinată
  • 4 linguri mere pasate
  • 3 linguri miere fluidă
  • ulei pentru uns hârtia de copt

 

Mod de preparare:

Se amestecă fulgii de ovăz cu fructele tăiate mărunt şi alupele tocate. Se înglobează scorţişoara, piureul de mere şi mierea.

Se tapetează cu hârtie de copt o formă de sufleu; se unge cu ulei, cu pensula. Se aşază în formă amestecul de fulgi de ovăz şi se presează uşor.

Fâşiile trebuie să aibă în final o înălţime de 1 cm. Se coc 15 min. îrt cuptorul în­cins la 170 °C. După ce se scoate tava din cuptor, se lasă să se răco­rească şi se acoperă cu hâr­tie de copt.

Se aşază deasu­pra un obiect greu, ca să apese. Se lasă să se răceaŞcă complet în formă şi se dă apoi la frigider, ca să se întă­rească. Se taie fâşii.

Fulgi de ovaz cu fructe, alune si miere

Fulgi_de_ovaz_cu_fructe_alune_si_miere

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.