Frunze de salata verde cu costita si avocado

Printeaza

Frunze de salata verde cu costita si avocado din: costita, zeama de lamaie, coaja de lamaie, ulei de masline, mustar cu boabe, zahar, salata verde.

Ingrediente:Frunze_de_salata_verde_cu_costita_si_avocado

  • 250 g costita taiata cuburi
  • 1 avocado
  • zeama si coaja razuita de la 1 lamaie
  • 100 g ridichi, taiate felii
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita mustar cu boabe intregi
  • un praf de zahar
  • 2 bucati salata verde mica, frunzele mici intregi

 

Mod de preparare:

Incinge un vas larg pe foc şi prăjeşte costiţa 8-10 min, întorcând frecvent, până când se rumeneşte şi devine crocantă. Scurge grăsimea scursă şi apoi lasă să se răcească pe hârtie absorbantă.

Curăţă avodo de coajă şi sâmbure şi taie-l cuburi, stropeşte-l cu zeamă de lămâie şi apoi combină cu ridichile.

Intr-un bol combină restul de zeamă de lămâie, uleiul, muştarul şi zahărul, sare şi piper.

Pune frunzele de salată într-un bol cu apă rece ca gheaţa ca să se învioreze 10 min. Scutură-le de apă şi lasă-le deoparte.

Umple frunzele cu amestec de avocado şi ridichi, aşază deasupra costiţă şi stropeşte cu vinegreta înainte de a servi.

Frunze de salata verde cu costita si avocado

Frunze_de_salata_verde_cu_costita_si_avocado

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.