Frunze de hrean murate

Printeaza

Frunze de hrean murate din: frunze de hrean, sare grunjoasa, apa.

Ingrediente:frunze de hrean murate

  • 100-120 frunze proaspete de hrean
  • sare grunjoasa
  • apa

 

Mod de preparare:

Cureţi frunzele de hrean de codiţe şi de părţile aţoase, apoi le speli. Suprapui mai multe foi, după care le rulezi şi pui ruloul într-un castron.

Procedezi astfel până ter­mini toate frunzele. Aşezi rulourile în borca­ne cu volumul de 1 litru, presându-le bine. Torni deasupra apă clocotită şi laşi borcanul acoperit cu o farfurie, până a doua zi.

Scurgi apa, aşezi borca­nele pe un suport metalic şi torni din nou apă cloco­tită, după care le laşi astfel din nou o zi. Motivul pen­tru care repeţi această operaţie este ca să iasă iuţeala din frunze.

Scurgi din nou apa din borcan, scoţi pe rând rulo­urile, le desfaci şi presari frunzele cu sare grunjoa­să. Aşezi rulourile din nou în borcan, presari deasu­pra sare şi închizi ermetic borcanul.

Când le foloseşti, dacă sunt prea sărate, le desărezi în apă rece, exact aşa cum procedezi cu frunzele de varză murată. Le întrebuinţezi la prepara­rea sărmăluţelor.

Frunze de hrean murate

Frunze de hrean murate

 

 

 

Incoming search terms:

  • frunze de hrean
  • Frunze hrean
  • frunze hrean pentru iarna
Sumar
recipe image
Nume reteta
Frunze de hrean murate
Autor
Publicat pe
Timp preparare
Timp de gatire
Timp total
Medie rating
0graygraygraygraygray Based on 2 Review(s)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.