Frunza de curry

Printeaza

Aceasta e una dintre acele mirodenii cel mai bine cultivate si cumpărate din Orient, unde se găseşte proaspătă. Adaugă un gust neaşteptat tocăniţelor picante.

In India şi Sri Lanka, frunzele de curry sunt puse în tocăniţele picante pentru a le spori gustul şi sunt cultivate în toată Asia, unde se găsesc peste tot.

Frunzele de curry provin dintr-un arbust decorativ, care creşte în sălbăticie în văile din Himalaya. In Occident, nu se găsesc decât frunze uscate, care nu prea au aromă şi sunt folosite în cantităţi mult mai mari pentru a obţine acelaşi gust deosebit.

 

Frunzele de curry trebuie adăugate proaspete în mâncare şi la preparatele picante din carne, orez sau la supe. Reprezintă un ingredient esenţial în pulberea iute de curry, oferindu-i o aromă şi un gust unice.

Frunzele trebuie îndepărtate din mâncare înainte de servire. Frunzele uscate nu prea au gust, însă pulberea da, şi poate fi cumpărată din anumite magazine cu specific indian.

 

Frunza de curry

Frunza de curry

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.