Fructe de mare cu coriandru si cuscus

Printeaza

Fructe de mare cu coriandru si cuscus din: ulei, ceapa, ardei, usturoi, pasta de ardei iute, rosii, naut, fructe de mare, cuscus, coriandru, fulgi de migdale, lamaie.

 

Ingrediente: 

  • 1 lingură de ulei
  • 1 ceapă, tocată
  • 1 ardei roşu, curăţat de seminţe şi tocat
  • 1 căţel de usturoi, tocat fin
  • 2 linguri pastă de ardei iute
  • 2 conserve a câte 400g de roşii tocate
  • 1 conservă de 400g de năut
  • 350g fructe de mare congelate
  • 300g de cuşcuş
  • 1 legătură mică de coriandru tocat
  • 25g fulgi de migdale prăjiţi
  • coaja rasă şi zeama de la 1/2 lămâie
  • 1/2 lamaie pentru servire

Mod de preparare:

Incinge uleiul într-o cratiţă mare şi căleşte ceapa şi ardeiul circa 5 minute, până când se înmoaie.

Adaugă usturoiul, pasta de ardei iute şi roşiile tocate, apoi găteşte mâncarea aproximativ 10 minute, până când se îngroaşă.

Adaugă fructele de mare congelate şi lasă-le să se pătrundă timp de alte 10 minute.

Pune cuşcuşul într-un bol, toarnă peste el apă clocotită, cât să se acopere, apoi întinde deasupra o bucată de folie alimentară.

Lasă-l să se înmoaie cât timp mancarea e pe foc, apoi încorporează în aceasta coriandru, migdalele, coaja rasă şi zeama de lămâie şi asezonează.

Serviti cu cuşcuş şi lamaie, garnisita cu coriandru.

Fructe de mare cu coriandru si cuscus

Fructe_de_mare_cu_coriandru_si_cuscus

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.