Fructe de mare cu sos de rosii

Fructe de mare cu broccoli

O reteta delicioasa de fructe de mare cu broccoli din: scoici, creveti, midii, file de tilapia, broccoli, fasole verde, supa de peste, pasta de crab, ulei, sos de peste, sare si piper. Ingrediente: 4 scoici, curatate 200 g creveti curatati 500 g midii, curatate 6 bucati file de tilapia 1 broccoli mare 1/2 legatura maghiran […]

Fructe de mare cu usturoi

Corabioare cu fructe de mare

O reteta delicioasa de corabioare cu fructe de mare din: avocado, icre rosii, ceapa verde, amestec de fructe congelate, lamaie, grepfrut rosu, oua, maioneza, ulei de masline si sare. Ingrediente: 2 avocado 50 g icre rosii 2-3 fire de ceapa verde 1 pachet amestec fructe de mare congelate 1/2 lamaie 1 grepfrut rosu 2 oua […]

Fructe de mare cu legume

Fructe de mare cu legume

O reteta delicioasa de fructe de mare cu legume din: morcov, ardei capia, praz, fructe de mare, vin alb demisec si usturoi. Ingrediente: un morcov un ardei capia un fir de praz un pachet fructe de mare conge­late doi căţei de usturoi 100 ml vin alb demisec ulei de măsline sare 200 g orez piper […]

Curry de langusta

Languste

O reteta delicioasa de languste din: cozi de langusta, hasme, usturoi, fenicul, rosii, pasta de tomate, sherry, concentrat cu aroma de peste, smantana, ulei de masline, unt, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 6 cozi de langustă, congelate 2 haşme 1 căţel de usturoi 1 bulb de fenicul 3 roşii 1 lin­gură pastă de tomate 200 […]

Sepie umplută cu garnitură de cartofi

Sepie picantă cu roşii

O reteta de sepie picanta cu rosii din: sepie, mazare, pulpa de rosii, vin alb, ulei de masline extravirgin, patrunjel, usturoi, ceapa, ardei iute, sare si paine toast. Ingrediente: 1,2 kg sepie mare 1 kg bob proaspăt (sau mazăre) 400 g pulpă de roşii 1 pahar vin alb 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 […]

Friptura de strut cu sos de soia

Calamari şi creveţi cu portocale şi ghimbir

O reteta de calamari si creveti cu portocale si ghimbir din: calamari, cozi de creveti, foaie de dafin, telina, ceapa, chimion, portocale, ghimbir, ulei de masline extravirgin, portocala, civeta, sare si piper. Ingrediente: 320 g calamari 130 g cozi de creveţi 1 foaie de dafin 30 g ţelină 20 g ceapă 1/2 linguriţă chimion pentru […]

Spirale cu fructe de mare şi rucola

Spirale cu fructe de mare şi rucola

O reteta de spirale cu fructe de mare si rucola din: paste spirala, fructe de mare, usturoi, uleid e masline extravirgin, vin alb, concentrat de legume, rosii cherry, rucola, patrunjel si ardei iute. Ingrediente: 350 g spirale pentru asezonare: 500 g fructe de mare 2 căţei de usturoi 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1/2 […]

Fructe de mare cu ghimbir

Sote picant din fructe de mare

O reteta simpla de Sote picant din fructe de mare din: cardium, midii, scoici de balta, rosii cherry, usturoi, ulei de masline extravirgin, vin alb, paine de casa, ardei iute, patrunjel si sare. Ingrediente: 250 g cardium 200 g midii 250 g scoici de baltă 5 roşii cherry 2 căţei de usturoi 3 linguri ulei […]

Fructe de mare cu legume şi şofran

Fructe de mare cu legume şi şofran

O reteta de fructe de mare cu legume si sofran din: ulei de masline, morcovi, tije de telina, ceapa, usturoi, cartofi noi, bulion de legume sau de peste, sofran, peste, fasole verde, vin alb sec, amidon, creveti, sare, piper si verdeata proaspata. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 150 g morcovi, tăiaţi rondele subţiri 1 […]

Curry de langusta

Langusta

O reteta simpla de langusta din: langusta, ulei de masline, zeama de lamaie, sare, piper si ote. Ingrediente: 500 g langustă 1 ceşcuţă ulei de măsline zeama de la 2 lămâi mari sare şi piper, după gust 2 linguri oţet   Mod de preparare: Langustele se spală bine şi se pun în apă fiartă cu […]

Sepie umpluta cu orez

Sepie cu mazare

O reteta gustoasa de sepie cu mazare din: sepie, usturoi, vin alb, rosii, mazare, patrunjel, sare, piper si untdelemn. Ingrediente: 400 gr sepie 1 căţel de usturoi 1 pahar de vin alb de masă 1 cutie de roşii curăţate de coajă 1 cutie de mazăre pătrunjel sare piper 2 linguri de untdelemn   Mod de […]

Sepie umplută cu garnitură de cartofi

Sepie umpluta

O reteta simpla si delicioasa de sepie umpluta din: sepie, orez, ceapa, usturoi, oua, ulei de masline, vin alb, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg sepie 150 gr orez 1 ceapă 3 căţei de usturoi 2 ouă 100 ml ulei de măsline 100 ml vin alb pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Curăţăm […]

Midii cu parmezan

Tarantina

  Ingrediente: un kg şi jumătate de midii 500 g spaghete 4 căţei de usturoi ardei iute roşu ulei sare pătrunjel verde   Mod de preparare: Spală midiile şi pune-le pe foc, într-o cra­tiţă cu capac, pentru ca să se deschidă. Sepa­rat, frige căţeii de usturoi împreună cu ardeiul roşu (tăiat fîşii) şi adaugă midiile, […]

Midii umplute

Midii umplute – Cozze ripiene

  Ingrediente: un kg scoici (midii) 150 g pesmet 4 căţei de usturoi o anşoa în ulei 4 roşii coapte ulei extravirgin de măsline sare piper oregano   Mod de preparare: Spală foarte bine midiile, apoi fă-le să se deschi­dă, punîndu-le pe foc într-o cratiţă descoperită. Odată deschise, dă deoparte valva goală. Separat, rumeneşte pesmetul […]

Midii umplute

Midii

Midii Ingrediente: 1 sac de midii 1 ceapă 1 pahar untdelemn 1 ceaşcă orez 1 pahar bulion roşii sare piper     Mod de preparare: Se opăresc midiile, ca să se deschidă, se scoate carnea, se curăţă de picioruşul vegetal şi nisipos, se lasă într-un vas, să aştepte. Se pune ceapa la rumenit în ulei, […]