Fructe de mare in sos de rosii

Fructe de mare in sos de rosii

Fructe de mare in sos de rosii din: fructe de mare, sare, piper negru, zeamă de lămâie,  sos Worcester, ceapa, morcov, telina, ardei rosu si verde, ulei de masline, usturoi, coaja răzuită de lămâie, roşii fără pieliţă, bulion de legume, seminţe de pin coconar, oţet, zahar. Ingrediente: 300 g fructe de mare gata fierte (sepie, scoici fara cochilie, fileu de peşte) sare, piper […]

Midii cu arpagic

Midii cu arpagic

Midii cu arpagic din: usturoi, arpagic, sare, piper negru, chorizo, unt, vin alb, naut, spanac, midii si patrunjel. Ingrediente: 3 catei de usturoi 1 arpagic mare 1/2 lingurita de sare 1 lingurita de piper negru chorizo 3/4 pachet unt 3/4 ceasca vin alb sec năut 3 cesti spanac proaspăt midii 2 linguri arpagic proaspat 2 […]

Fructe de mare cu sos de rosii

Platou de fructe de mare

Platou de fructe de mare din: creveti, midii, crab, sos, usturoi, coriandru, lamaie. Ingrediente: 8 creveti uriasi, prefierţi şi curăţaţi de cochilii 6 bucati midii fierte 6 bucati cleşti de crab 4 linguri sos picant 4 linguri sos de usturoi cu boia dulce 1/2 câtel de usturoi, zdrobit 2 linguri coriandru, tocat 1 linguriţă sos […]

Fructe de mare cu usturoi

Fructe de mare cu usturoi

Fructe de mare cu usturoi din: creveti, midii, crab, sos, usturoi, coriandru, lamaie. Ingrediente: 10 creveti uriasi, prefierţi şi curăţaţi de cochilii 6 bucati midii fierte 6 bucati cleşti de crab 4 linguri sos picant 4 linguri sos de usturoi cu boia dulce 1/2 câtel de usturoi, zdrobit 2 linguri coriandru, tocat 1 linguriţă sos […]

Paella cu scoici si sofran

Paella cu scoici si creveti

Paella cu scoici si creveti din: pulpa de pui, orez, ulei, midii, creveti, mazare, ceapa, sofran, vin, boia, ardei, usturoi. Ingrediente: 1 pulpă de pui dezosată 150 g orez 30 ml ulei 8 midii 10-12 creveţi 2 linguri mazăre congelată 1 ceapă 1 roşie 2-3 fire de şofran 50 ml vin alb sec 1/2 linguriţă […]

Midii in vin alb

Midii in vin alb din: midii, usturoi, vin, ulei, patrunjel, piper. Ingrediente: un kg midii 3 căţei usturoi 350 ml vin alb sec 2 linguri ulei o legătură pătrunjel un praf piper   Mod de preparare: In ulei încins se pune usturoiul feliat să se călească. După un minut se pun midiile şi se amestecă. Se […]

Cocktail cu fructe de mare

Salata de fructe de mare cu suc de portocale

Salata de fructe de mare cu suc de portocale din: creveti, scoici, boia, suc de portocale, ulei, busuioc, sare, ananas.   Ingrediente: 2 linguri suc de portocale roşii 1 lingură suc de lămâie verde 1 linguriţă ghimbir proaspăt ras 1/2 linguriţă boia de ardei 3 linguri ulei 1 lingură ulei de măsline 2 linguri busuioc […]

Salata aromata de fructe de mare

Salata aromata de fructe de mare

Salata aromata de fructe de mare din: creveti, scoici, boia, suc de portocale, ulei, busuioc, sare. Fructele de mare sunt o sursă importantă de proteine de înaltă calitate, acizi grași omega-3, vitamine (cum ar fi vitamina A, vitamina E și vitaminele din complexul B) și minerale (cum ar fi fierul, iodul, seleniul și zincul). Acestea […]

Salata de fructe de mare cu ananas

Salata de fructe de mare cu ananas

Salata de fructe de mare cu ananas din: creveti, scoici, boia, suc de portocale, ulei, busuioc, ananas. Fructele de mare sunt o sursă importantă de proteine de înaltă calitate, acizi grași omega-3, vitamine (cum ar fi vitamina A, vitamina E și vitaminele din complexul B) și minerale (cum ar fi fierul, iodul, seleniul și zincul). Acestea […]

Medalion din piept de pasare

Medalion din fructe de mare – usor de preparat

Medalion din fructe de mare din: cocktail de fructe de mare, rosie, sparanghel, ou, spanac, unt, branza, lamaie. Ingrediente: 250 g cocktail de fructe de mare 1 roşie 50 g sparanghel 1 lingură cu parmezan 1 ou 100 g spanac 20 g unt 1 cub de brânză topită coajă de lămâie zeamă de lămâie nucşoară sare […]

Midii in stil italian

Scoici si melci de mare

Scoici si melci de mare. Foarte apreciate pe vremuri în nordul Europei, scoicile cardium nu mai sunt la fel de populare. Ele cresc pe coastele Atlanticului, dar şi în sud, spre Marea Mediterană. Melcii de mare Busycon au o cochilie în formă de spirală. Sunt carnivori, iar carnea lor este extrem de tare şi, spre […]

Sufle de cod si creveti

Sufleu de cod si creveti

Sufleu de cod si creveti din: cod, sare, piper, gelatina, unt, faina, smantana, creveti, patrunjel, ou. Ingrediente: 500g cod, proaspăt sau congelat 400 ml lapte sare şi piper negru măcinat 4 foi de gelatină (10 g) 30 g unt 3 linguri rase cu făină 5 linguri cu smântână 200 g creveţi fierţi şi curăţaţi 2 […]

Fructe de mare cu sos de soia

Fructe de mare cu sos de soia

Fructe de mare cu sos de soia din: fructe de mare, sos de soia, wasabi. Ingrediente: fructe de mare sos de soia wasabi     Mod de preparare: Fructele de mare (proaspete) se mănâncă crude. Se servesc după ce au fost scufundate în sos de soia, aromat cu wasabi.   Pofta buna!

Reteta zilei: Fructe de mare cu paste si sos de rosii

Fructe de mare cu paste si sos de rosii din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ardei iute, rosii, patrunjel, scoici, midii, vin alb, spaghete, busuioc, creveti, sare, piper, lamaie.   Ingrediente:  3 linguri ulei de masline 1 ceapa, tocata 1 cățel de usturoi, zdrobit 1/2 ardei iute rou, fara semințe și tocat 200g roșii tocate […]

Calcan cu stridii in sos

Reteta zilei: Calcan cu stridii in sos si legume

Calcan cu stridii in sos si legume din: stridii, unt, morcovi praz, vin alb, smantana, calcan, sare si piper. Ingrediente:  12 stridii 115 gr unt 2 morcovi, feliati 2 fire praz, doar partea alba tocat 375 ml vin alb 105 ml smantana fileuri de calcan sare si piper Mod de preparare: Cu ajutorul unui cuțit […]

Tocanita cu fructe de mare

Tocanita cu peste si fructe de mare

Tocanita cu peste si fructe de mare din: peste, fructe de mare, ceapa, cartofi, rosii, ardei, vin, ulei, dafin, piper, sofran, patrunjel. Ingrediente: 1 kg amestec de peşte şi fructe de mare (congelat) 3 linguriţe Bulgăraşi de Savoare Legume 2 cepe (tăiate rondele) 6 cartofi medii (tăiaţi felii) 4 roşii (felii) 1 ardei gras 125 […]

Gratin de fructe de mare

Gratin de fructe de mare

Gratin de fructe de mare din: fructe de mare, zeama de peste, smantana, carne de raci, ceapa verde, patrunjel, faina, unt, sos Worcester, sare, sos Tabasco, Emmentaler. Ingrediente: 450 g fructe de mare (congelate) 450 ml zeamă de peşte 450 ml smântână dulce 250 g carne de raci (conservă) 1 legătură de ceapă verde 1 […]

Amestec de fructe de mare in zeama de ghimbir

Amestec de fructe de mare in zeama de ghimbir

Amestec de fructe de mare in zeama de ghimbir din: sos de peste, ghimbir, coriandru, dovlecel, praz, morcov, limeta, ciuperci, creveti, raci, carne alba de peste, ulei de ardei iute. Ingrediente: 6 linguri de sos de peşte 2 bucăţi mari de ghimbir 1 legătura de coriandru 1 dovlecel 1 praz mare 1 morcov 1 limetă […]

Peste_si_fructe_de_mare_la_wok

Peste si fructe de mare la wok

Peste si fructe de mare la wok. Ţările din Asia sunt înconjurate de mare, din acest motiv, in bucătăria asiatică, peştele şi fructele de mare joacă în mod tradiţional un rol important. Pentru preparare la wok sunt perfecte toate tipurile de peşte oceanic şi de râu, precum şi scoicile, crevetele, homarii şi racii, şi în mod special, […]

Spaghete cu fructe de mare si rosii

Spaghete cu fructe de mare si rosii din: spaghete, fructe de mare, rosii cherry, ulei de masline, usturoi, unt, patrunjel, sare. Ingrediente: 100 g spaghete 200 g amestec de fructe de mare congelate 3 roşii cherry 1 linguriţă cu ulei de măsline 1 căţel de usturoi 1 lingură cu unt pătrunjel sare   Mod de […]

retete

Reteta delicioasa de paella cu fructe de mare

Paella cu fructe de mare din: creveti, ulei de masline, biban, ceapa, orez, ustuoi, paprika, pudra de ardei iute, sofran, rosii, midii, fasole verde, mazare, patrunjel, concentrat de supa, anason. Ingrediente: 20-24 de creveţi mari, nedecorticaţi 2 linguri ulei de măsline 500g file de biban 1 ceapă mare 500g de orez pentru paella 4 căţei […]

Orez cu fructe de mare

Orez cu fructe de mare si porumb

Orez cu fructe de mare si porumb din: orez, fructe de mare, morcov, porumb, mazare, vin, rosie, lamaie, sos de soia. Ingrediente: 1 cană cu orez 150 g fructe de mare 1 morcov 2 linguri cu porumb 2 linguri cu mazăre 1 pahar cu vin alb sec 1 roşie 1 lămâie 2 linguri cu sos de soia […]

Ciuperci umplute cu fructe de mare

Ciuperci umplute cu fructe de mare

Ciuperci umplute cu fructe de mare din: ciuperci, fructe de mare, pasta de tomate, usturoi, ardei iute, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g ciuperci 200 g amestec de fructe de mare 4 linguri cu pastă de tomate 4 căţei de usturoi ardei iute uscat ulei sare piper   Mod de preparare: Aşază ciupercile pe o […]

Salata_de_fructe_de_mare_cu_miez_de_portocale

Salata de fructe de mare cu miez de portocale

Salata de fructe de mare cu miez de portocale din: creveti, calamar, sepie, caracatita baby, caracatita, midii, portocale, andive, masline, sare, piper, ulei de masline, otet. Ingrediente: 0,300 Kg creveţi 0,300 Kg calamar 0,300 Kg sepie 0,300 Kg caracatiţă baby 0,200 Kg caracatiţă mare 0,100 Kg midii 5 portocale andive măsline negre şi verzi sare […]

Risotto_alla_pescatora

Risotto alla pescatora

Risotto alla pescatora din: orez, dovlecel, fructe de mare, ulei, usturoi, rosii, ceapa, vin, supa, patrunjel, piper, sare. Ingrediente: 400 g orez 1/2 dovlecel 500 g fructe de mare congelate 2-3 linguri cu ulei de măsline 2 căţei de usturoi 1 ardei iute 30 ml piure de roşii 1 ceapă mică 100 ml vin alb […]

Reteta zilei: Fructe de mare cu sote de legume

Fructe de mare cu sote de legume din: bacon, unt, ceapa, telina, ardei gras, ardei iute, usturoi, faina, dafin, supa de pui, apa, sos worcestershire, pasta de tomate, rosii, sare, piper, languste, creveti, patrunjel, ceapa verde, sos iute, orez. Ingrediente:  2 felii de bacon, cuburi 1 lingura unt 1/2 ceapa, cuburi 1 tulpină de țelină, […]

Clatite cu fructe de mare si verdeata

Clatite cu fructe de mare

Clatite cu fructe de mare din: creveti, faina de orez, ceapa verde, germeni de fasole, praf de turmeric, salata verde, ceapa, apa, oua, castraveti, menta, busuioc, coriandru, ulei, sare, piper, limeta, zahar, sos de peste, usturoi, ardei iute. Ingrediente:   300 g creveţi 500 g făină de orez 50 g ceapă verde 100 g germeni […]

Tocana de peste cu fructe de mare

Tocana de peste cu fructe de mare

Tocana de peste cu fructe de mare din: ulei de masline, seminte de fenicul, morcovi, telina apio, usturoi, praz, rosii, supa de peste, cod, creveti. Ingrediente:  1 lingură ulei de măsline 1 linguriţă seminţe de fenicul 2 morcovi, tăiaţi în cubuleţe 2 tulpini de ţelină Apio feliata 2 căţei de usturoi, tocaţi fin 2 fire […]

Fructe de mare cu coriandru si cuscus

Fructe de mare cu coriandru si cuscus din: ulei, ceapa, ardei, usturoi, pasta de ardei iute, rosii, naut, fructe de mare, cuscus, coriandru, fulgi de migdale, lamaie.   Ingrediente:  1 lingură de ulei 1 ceapă, tocată 1 ardei roşu, curăţat de seminţe şi tocat 1 căţel de usturoi, tocat fin 2 linguri pastă de ardei […]

Paella cu fructe de mare

Paella cu fructe de mare si sofran

Paella cu fructe de mare si sofran din: scoici, calamari prospeti, langustine, orez cu bob mediu, mazare congelata, ceapa, usturoi, pasta de tomate, ulei demăsline, foi de dafin, sofran, sare, piper. Ingrediente: 500 g scoici 300 g calamari proaspeţi 7 langustine 300 g orez cu bob mediu 100 g mazăre congelată 2 cepe 2 căţei de usturoi […]

Spaghete cu fructe de mare si busuioc

Spaghete cu fructe de mare si busuioc din: spaghete,  fruc­te de mare (creveţi, baby cara­catiţă etc.), rosii, usturoi, ceapă, oregano, busuioc, vin lab, ulei, unt, sare, piper. Ingrediente: 300 g spaghete 500 g fruc­te de mare (creveţi, baby cara­catiţă etc.) 500 g roşii 3 căţei de usturoi 1 ceapă mică 1 linguriţă de oregano 6 frunze […]

Varză cu carnaţi

Fructe de mare cu carnati, varza si usturoi

Fructe de mare cu carnati, varza si usturoi din: seminţe de pin, cârnaţi, ardei galben, usturoi, fructe de mare, ulei de măsline, varză creaţă, sare, piper negru măcinat. Ingrediente: 1 lingură cu seminţe de pin 100 g cârnaţi, tăiaţi în felii subţiri 1 ardei galben, curăţat de seminţe şi tăiat în bucăţi 1-2 căţei de usturoi, curăţaţi şi tăiaţi în felii […]